Arbeta som jurist på Gernandt & Danielsson

På Gernandt & Danielsson tycker vi att arbetet är extra roligt när uppdragen är komplexa och vi får visa prov på vår kompetens. Därför lägger vi stor vikt vid att rekrytera medarbetare som ständigt vill utvecklas samt att parallellt med det erbjuda högkvalitativ utbildning.

Forma din karriär

På Gernandt & Danielsson har du som individ stora möjligheter att forma din karriär. Under de första åren tror vi på bredd snarare än specialisering. Du får därför möjlighet att arbeta inom flera verksamhetsområden för att känna av vilken del av juridiken du trivs bäst med. En karriär på Gernandt & Danielsson blir i hög grad vad du själv gör den till. Här finns utrymme att välja inriktning och hitta din egen profil. Vårt uppdrag är att ge dig verktygen du behöver för att komma dit du vill.

"Klimatfrågan är vår tids ödesfråga och genom G&D har jag fått fantastiska möjligheter att fördjupa mig inom sustainable finance och gröna obligationer. På så sätt kan jag arbeta med de frågor som engagerar mig mest."

Camilla Hedner
Associate

Karriärens steg

Vi tror på meritokrati. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, vad du heter eller vad du har för kön. Det är vad du kan, vad du gör och hur duktig du är på att hjälpa våra klienter att nå resultat som avgör din utveckling. Samtidigt följer karriären vissa steg. Som nyanställd börjar du som Associate. Efter tre år kan du bli advokat och något år senare Senior Associate. Därefter finns det flera karriärvägar. Vissa seniora medarbetare befordras till Counsel, vilket kan innebära en senior specialistroll. Flera siktar även på att bli Partner, delägare i byrån.

Kompetensutveckling

För att ge dig de bästa möjliga förutsättningarna att utvecklas som jurist är utbildning central. Vi har därför ett omfattande utbildningsprogram som, vid sidan av att ge dig en bred affärsjuridisk skolning, ger dig djupgående kunskap inom de verksamhetsgrupper du jobbar i. Vi är dessutom övertygade om att det största lärandet sker i det dagliga arbetet. Därför arbetar vi i små team som ger dig som nyanställd jurist möjlighet att jobba med Partners och andra seniora jurister från dag ett. Som ny jurist är du också en del av vårt mentorskapsprogram och får därigenom två faddrar, en Partner och en Associate. Ett moment i din utbildningsplan kan t.ex. vara tjänstgöring (så kallat secondment) hos ett svenskt eller utländskt klientföretag eller vid en utländsk advokatbyrå.

Arbetsplats och kultur

Det finns många anledningar till varför vi trivs på Gernandt & Danielsson. Tillsammans har vi enats om att vår unika företagskultur vilar på tre pelare.

Vi strävar efter perfektion 

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångspunkten för vår verksamhet. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige. För att överträffa våra klienters höga förväntningar måste vi leverera juridisk rådgivning på toppnivå. Det är på den grunden vi har byggt vårt goda rykte, som kontinuerligt bekräftas i oberoende nationella och internationella rankningar. Tillsammans är vi stolta över att ha ett klientfokus som karaktäriseras av högsta kvalitet, lojalitet och tillgänglighet.

Vi investerar i dig

Våra medarbetare är byråns mest värdefulla tillgång och kärnan i vårt erbjudande är vår förstklassiga professionella utbildning. Anledningen är enkel; vi vill att du ska utvecklas maximalt som affärsjurist. Du får från första dagen arbeta med stora, komplexa och internationella ärenden tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister. Eftersom våra projektteam är små och sammansvetsade kommer du direkt att arbeta nära Partners och andra erfarna jurister. Vi uppmuntrar dessutom alla unga jurister att arbeta parallellt med flera verksamhetsområden, inte bara ett. Vi tror att det ger dig den bästa möjliga starten på din karriär. Din professionella utveckling kommer att belönas med mycket konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Vi gör det tillsammans

Varje medarbetare är avgörande för att vi ska kunna nå vår vision. Hos Gernandt & Danielsson får du ta del av en arbetsmiljö som kännetecknas av sin starka laganda och inkluderande kultur. Hos oss finns det plats att stå ut som individ och bygga personliga relationer med varje enskild medarbetare. Genom att medvetet växa organiskt och framförallt rekrytera jurister direkt från universiteten har vi lyckats behålla och förstärka vår unika företagskultur.

Stockholm

Hamngatan 2
111 47 Stockholm Vägbeskrivning karriar@gda.se +46 8 670 66 00

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor