G&D Insight

Vill du lära känna oss eller bara få en försmak på livet som affärsjurist? G&D Insight ger dig möjlighet att göra både och genom att delta på våra event. Skapa kontakt för att hålla dig uppdaterad.

Vad kan G&D Insight ge dig?

Alla har vi i kontakten med representanter från affärsjuridiska byråer mötts av repliker som ”ingen dag är den andra lik”, ”arbetsbelastningen går i vågor” och ”hos oss är det högt i tak”. Har du funderat på vad replikerna egentligen betyder? Genom G&D Insight vill vi ge dig en ärlig och rättvisande bild av vad en framtid på affärsjuridisk byrå kan innebära, samtidigt som du får knyta värdefulla kontakter på byrån. 

Genom G&D Insight samlar vi alla de evenemang som är relevanta för dig som student. Det kan exempelvis röra sig om event- och casedagar, föreläsningar och mingel. Eventen arrangeras antingen digitalt eller fysiskt på vårt kontor i Stockholm eller i Sveriges universitetsstäder.

"G&D Insight är ett enkelt sätt att ta reda på om vi är rätt för dig. På den vägen har flera av våra Associates och Trainees kommit i kontakt med oss."

Johanna Lindholm
Advokat & Talent Development Counsel

G&D Insight: Associate for a Day

Ta chansen att känna på hetluften som Associate på affärsjuridisk byrå. Genom Associate for a Day får du, som en av tjugo utvalda studenter, under ledning av Partners och Associates testa på arbetet inom flera av våra kärnområden. Tanken är att dagen ska ge en försmak av den praktiska verklighet som väntar bakom juristprogrammets teoretiska hörn.

G&D Insight: JiA-Caset

Genom att delta i JiA-Caset får du en realistisk och rolig inblick i hur det kan gå till när en Associate tar sig an ett skarpt ärende på en affärsjuridisk byrå. Dagen inleds med frukost på Grand Hotel i Lund. Därefter hör en av byråns absolut viktigaste klienter av sig med ett problem som du inte alls var beredd på. Du och ditt team har nu fram till eftermiddagen på er att komma fram till en lösning att presentera för er klient. 

Arbetsplats och kultur

Det finns många anledningar till varför vi trivs på Gernandt & Danielsson. Tillsammans har vi enats om att vår unika företagskultur vilar på tre pelare.

Vi strävar efter perfektion 

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångspunkten för vår verksamhet. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige. För att överträffa våra klienters höga förväntningar måste vi leverera juridisk rådgivning på toppnivå. Det är på den grunden vi har byggt vårt goda rykte, som kontinuerligt bekräftas i oberoende nationella och internationella rankningar. Tillsammans är vi stolta över att ha ett klientfokus som karaktäriseras av högsta kvalitet, lojalitet och tillgänglighet.

Vi investerar i dig

Våra medarbetare är byråns mest värdefulla tillgång och kärnan i vårt erbjudande är vår förstklassiga professionella utbildning. Anledningen är enkel; vi vill att du ska utvecklas maximalt som affärsjurist. Du får från första dagen arbeta med stora, komplexa och internationella ärenden tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister. Eftersom våra projektteam är små och sammansvetsade kommer du arbeta nära Partners och andra erfarna jurister direkt. Vi uppmuntrar dessutom alla unga jurister att arbeta med flera verksamhetsområden parallellt, inte bara ett. Vi tror att det ger dig den bästa möjliga starten på din karriär. Din professionella utveckling kommer att belönas med mycket konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Vi gör det tillsammans

Varje medarbetare är avgörande för att vi ska kunna nå vår vision. Hos Gernandt & Danielsson får du ta del av en arbetsmiljö som kännetecknas av sin starka laganda och inkluderande kultur. Hos oss finns det plats att stå ut som individ och bygga personliga relationer med varje enskild medarbetare. Genom att medvetet växa organiskt och framförallt rekrytera jurister direkt från universiteten har vi lyckats behålla och förstärka vår unika företagskultur.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor